Viktiga händelser

Ny lastbilsserie från Renault Trucks

Renault Trucks drar fördel av övergången till motorstandarden Euro 6 genom att förnya hela sitt produktsortiment inklusive lätta, medeltunga och tunga lastbilar för distribution, anläggningsarbete och fjärrtransporter. Lanseringen av den nya Renault Trucks Euro 6-serien den 11 juni var första gången någonsin som en tillverkare förnyat hela sin flotta på en och samma gång. Satsningen har föregåtts av en investering av Volvokoncernen på över 2 miljarder euro över fem år och de mest omfattande testerna i Renault Trucks historia.

Volvo Lastvagnar har förnyat hela sitt europeiska modellprogram och lanserat Euro 6

Volvo Lastvagnar har introducerat fem nya lastbilsmodeller sedan september 2012. Det började i fjol med premiären för nya Volvo FH, som följdes av årets lanseringar av Volvo FM, Volvo FMX, Volvo FE och Volvo FL. Alla de nya modellerna har innovationer och funktioner som gör förarens jobb lättare och mer effektivt. Volvo Lastvagnar har också lanserat nya lastbilar utrustade med Euro 6-motorer, från den minsta medeltunga motorn på 5 liter till den tunga 13-litersvarianten.

Volvokoncernen ökar sin garantireserv

Den 1 juli meddelades att Volvokoncernen skulle ta en kostnad om 900 Mkr för att öka garantireserven, vilket påverkade rörelseresultatet negativt i det andra kvartalet 2013. Kostnaden avser problem med produktkvalitén på äldre lastbilar men är avhjälpt i nuvarande produktion. Kostnaden har bokförts i segmentet ”lastbilar”.

Tidigare rapporterade viktiga händelser

  • Ny Volvo FM
  • Ny Volvo FMX
  • Kraftfulla nyheter från Volvo Lastvagnar i Nordamerika
  • Årsstämma i AB Volvo

 

Detaljerad information om ovanstående händelser finns på www.volvokoncernen.se