I-shift börjar tillverkas i USA

Som ett resultat av den stora efterfrågan på koncernens automatiska mekaniska växellådor, meddelade företaget i juni att växellådorna Volvo I-shift och Mack mDRIVE kommer att börja monteras i motorfabriken i USA från och med det tredje kvartalet 2012.

Volvo Lastvagnar introducerade I-Shift på den nordamerikanska marknaden 2007. Under 2011 var 45% av lastbilarna med Volvomotorer i Nordamerika utrustade med I-Shift och kunder fortsätter att rapportera om vilka stora bränslebesparingar de gör med växellådan. Eftersom växellådan bara erbjuds med Volvomotorer gynnar detta även försäljningen av företagets egna motorer. I-Shift har en tillförlitlig och hållbar lättviktskonstruktion och medför både bränslebesparingar och ökad produktivitet.

I dag tillverkas I-shift i Köping och skickas sedan till motor- och växellådsfabriken i Hagerstown i Maryland i USA för att anpassas till de krav som gäller på den nordamerikanska marknaden. Nu investeras 7 miljoner dollar i Hagerstown för att bygga en ny monteringslinje, installera nya maskiner och verktyg och utbilda personalen. Den nya monteringslinjen är i första hand avsedd för försörjning av den nordamerikanska marknaden.