Volvo Construction Equipment satsar i Ryssland

Volvo Construction Equipment investerar 350 Mkr för att bygga en 20.660 kvadratmeter stor anläggning för produktion av grävmaskiner i Kaluga, med fokus på företagets fortsatta engagemang på den ryska marknaden.

Den nya fabriken är ett led i den pågående expansionen i tillväxtmarknader. Anläggningen byggs på 15 hektar mark som Volvo förvärvade 2007. Fabriken kommer inledningsvis tillverka fem modeller av Volvos grävmaskiner inklusive Volvo EC210, EC240, EC290, EC360 och EC460, med produktionstart planerad till det första kvartalet 2013.

"Den nya investeringen i Ryssland är en del av vår strategi att bygga maskiner där de säljs och tack vare ett starkt partnerskap med vår ryska återförsäljare, Ferronordic, växer vår kundbas kraftigt i landet", säger chefen för Volvo Construction Equipment, Pat Olney.

Samtidigt genomför återförsäljaren Ferronordic Machines betydande investeringar i distributionsnätet i det vidsträckta landet. Ferronordic Machines planerar att investera upp till 100 miljoner euro i utbyggnaden av sitt regionala återförsäljarnät och tänker öppna uppemot 60 nya anläggningar i landet till och med slutet av 2015. Detta kommer att ge en närvaro i hela Ryssland – från Östersjön till Stilla Havet.