Skip to content

Årsredovisning 2007

Fortsätter att ta marknadsandelar
Volvo Penta har stärkt sitt kunderbjudande av så kallade mjuka produkter - bland annat den uppmärksammade joysticken som gör det enklare att lägga till med båten.

Genom att leverera högteknologiska produkter med fokus på prestanda, pålitlighet och miljöegenskaper samt att tillgodose kundernas efterfrågan på effektiva tjänstelösningar, är Volvo Penta en ledande global leverantör med ett av branschens starkaste varumärken.

Med omkring 5.000 återförsäljare i cirka 130 länder har Volvo Penta en unikt stark global närvaro, och med tekniska lösningar som IPS-systemet skapar Volvo Penta konkurrensfördelar för världsledande båtbyggare som exempelvis Bavaria, Beneteau/Jeanneau, Cranchi, Sessa Marine, Azimut, Tiara, Four Winns, Riviera och Intermarine.

Med IPS-systemet kan installationstiden minskas med upp till 75% jämfört med traditionell rak axel, vilket möjliggör en effektivare produktion. Samtidigt kan båtbyggarna erbjuda slutkunden en tystare och renare båt med upp till 30% lägre bränsleförbrukning och dessutom med avsevärt bättre prestanda och manövreringsegenskaper.

Med sådana unika innovationer som Aquamaticdrevet och de motroterande propellrarna DuoProp, har Volvo Penta skapat och genom decennierna utvecklat segmentet för dieselmotorer med drev.

Volvo Pentas marknadsposition i segmentet stärktes ytterligare under 2007 med lanseringen av nya toppmodellerna D4-300 och D6-370. Dessa motorer kombinerar prestanda med unika miljö- och komfortegenskaper och bidrog till att stärka konkurrenskraften hos världsledande båtbyggare som Fairline, Sunseeker och Princess.

Volvo Penta bidrar med betydande skalfördelar i Volvokoncernens motortillverkning framför allt genom försäljningen av industrimotorer, som har ökat kraftigt under senare år. Under 2007 sålde Volvo Penta drygt 26.000 marin- och industrimotorer baserade på Volvokoncernens dieselmotorplattformar.

 
Volvo Construction Equipment
© copyright AB Volvo 2008